Gina Faith 2716 Skrevet 30. Oktober, 2015 Gungner skrev, den 28/10/2015 15.34.25: Friskfangede stegte sild - Er det pga. den globale opvarmning? Nå, men det sparer da lidt tid i processen inden servering. Nu er der taget lidt hul på desserter - der er min favorit alt med creme (no dirty minds, thank you). Lige meget hvad det er, bare der er vanillecreme/flødecreme. Flødekager, jordbærtærte, lagkage, kartoffelkage, chokoladeboller, gåsebryst, kringle med creme. Åh gud, jeg går helt i koma nu. Haps haps haps. Mvh, /Gina. 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Nye tider 6827 Skrevet 30. Oktober, 2015 Bing skrev, den 27/10/2015 20.27.28: Stort set alt, bare der er nok af det men stegt flæsk, æggekage, hakkebøf, stegt kalvelever, boller i karry, alle mulige retter med hjortevildt og vildsvin (det er det jeg oftest spiser) flæskesteg, oksesteg, bøffer, suppe, koteletter, spagetti og kødsovs, pasta retter. MEN JEG SPISER IKKE KØDRAND - MEN JEG SPISER IKKE KØDRAND - - det gjorde Pensionerede Overlærer Andersen i Korsbæk heller ikke - - "fru Violet du ved jeg ikke tåååler kødrand" og så skar han sig verdens mindste stykke kødrand. 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bananas 17566 Skrevet 30. Oktober, 2015 Gungner skrev, for 2 timer siden: Er det inte en AGA? Et fantastisk køkkenudstyr; men ikke særlig miljøvenligt. Nej, en Rayburn - samme firma som AGA fortiden. Dette er en AGA. Og du har ret, miljøvenligt er det jo ikke, men der er noget med den der slow cooking man bliver nødt til med det slags komfur. Du laver simpelt hen ikke junk food i dit brændestofkomfur. Så det er på godt og ondt. 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bing 908 Skrevet 30. Oktober, 2015 Gina Faith skrev, 1 time siden: - Er det pga. den globale opvarmning? Nå, men det sparer da lidt tid i processen inden servering. Mvh, /Gina. Det er pisse smart og i flere havne er de endda olie marineret samtidig med :-) 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gina Faith 2716 Skrevet 30. Oktober, 2015 Bing skrev, for 11 minutter siden: Det er pisse smart og i flere havne er de endda olie marineret samtidig med :-) Det er altså en genial udvikling. Bare ud i vandet med en masse glas, så er julefrokost-handlen i hus. /Gina. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
an2n 50849 Skrevet 30. Oktober, 2015 Nyder livet skrev, for 1 time siden: - MEN JEG SPISER IKKE KØDRAND - - det gjorde Pensionerede Overlærer Andersen i Korsbæk heller ikke - - "fru Violet du ved jeg ikke tåååler kødrand" og så skar han sig verdens mindste stykke kødrand. Har tidligere serveret det for sønnike - Her var gulerødderne i hans stykke byttet ud med STÆRKE chilistykker . . . En lille hævn for et tidligere 'mordforsøg' fra hans side . . . MEN rigtigt lavet, smager det vidunderligt . . . 4 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Nye tider 6827 Skrevet 30. Oktober, 2015 (edited) Blandt alle jeres mange vidunderlige livretter undrer det mig, at der ikke er nogen der skal have lidt - surt til - - det er i hvert fald vigtig for Gurli hos De Nattergale - - " - Om vi fik asier? Ja gu´ fanden fik vi da asier!!" Den kommer her i fuld længde : https://youtu.be/7a-ppyh2QAY Oprindelig "Oh Carol" af Neil Sedaka Mange hilsner Nyder Redigeret 30. Oktober, 2015 af Nyder livet 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 30. Oktober, 2015 Mit yndligsstykke må vi ikke glemme:Bøftartar Rugbrød, andefedt, tartar, kapers, hakkede rødløg, friskrevet peberrod og en æggeblomme.*Alt enten biodynamisk eller økologisk Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
gerog 9288 Skrevet 30. Oktober, 2015 Gina Faith skrev, for 6 timer siden: - Er det pga. den globale opvarmning? Nå, men det sparer da lidt tid i processen inden servering. Nu er der taget lidt hul på desserter - der er min favorit alt med creme (no dirty minds, thank you). Lige meget hvad det er, bare der er vanillecreme/flødecreme. Flødekager, jordbærtærte, lagkage, kartoffelkage, chokoladeboller, gåsebryst, kringle med creme. Åh gud, jeg går helt i koma nu. Haps haps haps. Mvh, /Gina. Hvad med creme brulée? Eller er det for meget af det gode? Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 30. Oktober, 2015 Den er lidt svær, men comebacks favoritter hører altså ikke til i det moderne køkken, det er fortidens favoritter, der stadig er i højsædet: 1. Stegt flæsk med persillesovs, noget som jeg nyder et par par gange årligt i selskab med tidligere kollegaer:, alternativet er æbleflæsk, som oftest nydes hjemme. 2. Store lammekoteletter købt på Nørrebro hos en halalslagter til kr 95/kilo, samme pris som dybfrosne ditto kan købes for i supermarkederne på tilbud. Og så en gang hjemmelavet tzatziki, så har man plads nok dagen efter. 3. En stor god okse- eller kalvebøf med hjemmelavede pommes frittes, ikke specielt sundt, men det smager s'gu godt. 4. Og så forstår jeg ikke, at biksemad ikke er i højsædet, hvis den er hjemmelavet. Hos mig er det altid flæskesteg eller oksesteg (evt bøffer), brasede kartofler, løg, engelsk sovs, spejlæg, rødbeder og frisk rugbrød. Det er da maksimum udnyttelse af madrester. Og nydelse. Og med en øl/snaps eller evt rødvin kan det vel næppe gå galt. Og selv mit barnebarn på 5 år synes at det smager godt. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 30. Oktober, 2015 gerog skrev, for 29 minutter siden: Hvad med creme brulée? Eller er det for meget af det gode? Fedekur, noget som sætter sig på sidebenene Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bananas 17566 Skrevet 30. Oktober, 2015 comeback skrev, for 23 minutter siden: 2. Store lammekoteletter købt på Nørrebro hos en halalslagter til kr 95/kilo, samme pris som dybfrosne ditto kan købes for i supermarkederne på tilbud. Og så en gang hjemmelavet tzatziki, så har man plads nok dagen efter. Kan man få adressen til halalslagternen med lam til 95 kr/kilo? Det er sørme billigt. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 30. Oktober, 2015 Professoren skrev, den 27/10/2015 20.28.45: Hvis jeg nødtvunget skal se bort fra Amy's fristelser, sværger jeg til min hjemmelavede marine bouillabaisse med en frisk, syrlig portugisisk Vinho Verde til. Sidste gang jeg lavede bouillabaisse, så smagte det ikke rigtig af noget særligt, men kan være at jeg laver den forkert. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 30. Oktober, 2015 (edited) Bananas skrev, for 33 minutter siden: Kan man få adressen til halalslagternen med lam til 95 kr/kilo? Det er sørme billigt. Jeg kan ikke lige finde en præcise adresse. men hans butik er i Blågårdsgade tæt på Nørrebrogade, Jeg skal nok sende dig adressen i en pm næste gang, jeg har været der, for der er altså kvalitet til pengene, måske ligesom hos andre halalslagtere. Så næppe noget populært indlæg på EG. Redigeret 30. Oktober, 2015 af comeback Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bananas 17566 Skrevet 30. Oktober, 2015 comeback skrev, for 4 minutter siden: Jeg kan ikke lige finde en præcise adresse. men hans butik er i Blågårdsgade tæt på Nørrebrogade, Jeg skal nok sende dig adressen i en pm næste gang, jeg har været der, for der er altså kvalitet til pengene, måske ligesom hos andre halalslgtere. Så næppe noget populært indlæg på EG. Jeg takker og ser frem imod et PM. Elsker lammekød. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bananas 17566 Skrevet 30. Oktober, 2015 comeback skrev, for 9 minutter siden: Jeg kan ikke lige finde en præcise adresse. men hans butik er i Blågårdsgade tæt på Nørrebrogade, Jeg skal nok sende dig adressen i en pm næste gang, jeg har været der, for der er altså kvalitet til pengene, måske ligesom hos andre halalslagtere. Så næppe noget populært indlæg på EG. Kan det være Islamisk Slagter på Blågårdsgade 4? Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 30. Oktober, 2015 Bananas skrev, for 1 minut siden: Jeg takker og ser frem imod et PM. Elsker lammekød. Også jeg. Og der er altså en verden til forskel mellem at købe frosne lammekoteletter til kr 95/900 gram i Netto og købe til 95,00/ kilo friskslagtet lammekød (lammekoteletter) hos en slagter på Nørrebro. Bananas skrev, for 3 minutter siden: Kan det være Islamisk Slagter på Blågårdsgade 4? Måske. det er i hvert tilfælde i starten af Blågårdsgade, ved ikke om det er nr 2 nr 4 eller måske nr 6. Jeg bor ikke i området, men kommer der en gang imellem Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bananas 17566 Skrevet 30. Oktober, 2015 comeback skrev, Lige nu: Også jeg. Og der er altså en verden til forskel mellem at købe frosne lammekoteletter til kr 95/900 gram i Netto og købe til 95,00/ kilo friskslagtet lammekød (lammekoteletter) hos en slagter på Nørrebro. Måske. det er i hvert tilfælde i starten af Blågårdsgade, ved ikke om det er nr 2 nr 4 eller måske nr 6. Jeg bor ikke i området, men kommer der en gang imellem Det skal i hvert fald prøves. Tak for tippet. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 30. Oktober, 2015 Gina Faith skrev, den 27/10/2015 20.03.27: Lækkert smørrebrød. Surprice Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
BigDick 4770 Skrevet 31. Oktober, 2015 (edited) Nyder livet skrev, for 14 timer siden: Blandt alle jeres mange vidunderlige livretter undrer det mig, at der ikke er nogen der skal have lidt - surt til - - det er i hvert fald vigtig for Gurli hos De Nattergale - - " - Om vi fik asier? Ja gu´ fanden fik vi da asier!!" Den kommer her i fuld længde : https://youtu.be/7a-ppyh2QAY Oprindelig "Oh Carol" af Neil Sedaka Mange hilsner Nyder Minder mig om en sammenkomst jeg deltog i, der var en deltager der spurgte "har de noget surt", nu er jeg så ikke kendt for at belægge mine ord, så det fløj ud af kæften "jo de kan få et billede af værtinden", det var meget nemt at se hvem der havde humoristisk sans. Værtinden og jeg kender hinanden rigtig godt, så det blev opfattet i samme ånd som det blev sagt. For øvrigt alt surt er lækkert at nyde til de rette retter. Redigeret 31. Oktober, 2015 af BigDick 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
gerog 9288 Skrevet 31. Oktober, 2015 comeback skrev, for 11 timer siden: Fedekur, noget som sætter sig på sidebenene Ja, creme brulée er hoftecreme :D Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Borende X 25042 Skrevet 31. Oktober, 2015 (edited) Bananas skrev, den 28/10/2015 12.09.02: Lingon er lingon. Jeg har lært at i har fundet på noget barnligt ord for det: Tyttebær. Men det hedder det ikke. Det hedder lingon. Det er et svenskt bær og derfor er det os som bestemmer hvad det hedder. Lingon Arh, spis nu brød til. Dette bær er altså også udbredt i hele Norge, så jeg synes ikke, du kan tage svensk patent på det. På norsk hedder det også tyttebær. Redigeret 31. Oktober, 2015 af Borende X Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Liv 14215 Skrevet 31. Oktober, 2015 I min familie hedder de lingon, og jeg spiser dem til blodpølse m brasekartofler, og til köttbullar I mange år måtte man faktisk til Sverige, for at købe lingonsylt, men nu kan man få det herhjemme også 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bananas 17566 Skrevet 31. Oktober, 2015 Borende X skrev, for 38 minutter siden: Arh, spis nu brød til. Dette bær er altså også udbredt i hele Norge, så jeg synes ikke, du kan tage svensk patent på det. På norsk hedder det også tyttebær. Brød til Lingon? Nej vel, det kan du spise til dine tyttebær fra Norge. 3 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Nye tider 6827 Skrevet 31. Oktober, 2015 BigDick skrev, for 1 time siden: Minder mig om en sammenkomst jeg deltog i, der var en deltager der spurgte "har de noget surt", nu er jeg så ikke kendt for at belægge mine ord, så det fløj ud af kæften "jo de kan få et billede af værtinden", det var meget nemt at se hvem der havde humoristisk sans. Værtinden og jeg kender hinanden rigtig godt, så det blev opfattet i samme ånd som det blev sagt. For øvrigt alt surt er lækkert at nyde til de rette retter. 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg