Hop til indhold
Lady Cherie

Rødkålsopskiften SOS

Recommended Posts

Hvad med denne:

Prices hjemmelavede gammeldags rødkål

James Price vil have sin rødkål helt klassisk – den skal være et neutralt tilbehør til anden og julens middag.

Opskrifter 22. dec. 2014 kl. 08.46

Sådan gør du:

Ingredienser

1 kg rødkål

ca. 100 g smør

ca. 1 dl almindelig lagereddike

2-3 dl koncentreret ribssaft

1-2 tsk. salt

4-5 kryddernelliker

sukker efter smag

ribsgelé

lidt fedt fra ande- eller flæskesteg

evt. 1-2 spsk. kommen, hvis man kan lide det

1. Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den yderligere i mindre stykker.

2. Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft og salt samt kryddernelliker, læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør.

3. Smag den så til med ribsgelé, lidt stegefedt fra anden eller flæskestegen og sukker og evt. lidt mere salt.

4. Lav gerne rødkålen, nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.

TIP Hvis man kan lide det, kan man smage kålen til med lidt brun kommen.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hej @Lady Cherie

Sidste år blev jeg af min søster indviet i mormors hemmelige opskrifter. hele jule menuen. Så ja du må godt få den på rødkål med et twist, Vi har altid appelsiner i vores.

Ja hvad skal, du så bruge hehehe.

ja rødkål er en god ide at, købe :lol: ja Rema 1000 er den vi køber.sukker, eddike og økologiske appelsiner da de er usprøjtet og da det jo er til julemaden skal der 3 3,5 kanelstænger i. Skær rødkålen i strimler og giv sukker (ca 150 gr.) og eddike et opkog. ja indtil sukker er smeltet. Så skal du @Lady Cherie Presse saften ud af appelsinerne og komme saften i og appelsinskaller i lagen sammen med kanelstængerne. (det er så frækt og godt) :lol:

Lad det hele så koge op. Herefter tilsætter du rødkålen og lad den småsimre under låg, til den er mør (ca.1-1,15 time). Ja det var den hemmelige mormor opskrift.

Glædelig jul @Lady Cherie

KK

Redigeret af kanonkongen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Skelund skrev, for 17 minutter siden:

Hvad med denne:

Prices hjemmelavede gammeldags rødkål

James Price vil have sin rødkål helt klassisk – den skal være et neutralt tilbehør til anden og julens middag.

Opskrifter 22. dec. 2014 kl. 08.46

Sådan gør du:

Ingredienser

1 kg rødkål

ca. 100 g smør

ca. 1 dl almindelig lagereddike

2-3 dl koncentreret ribssaft

1-2 tsk. salt

4-5 kryddernelliker

sukker efter smag

ribsgelé

lidt fedt fra ande- eller flæskesteg

evt. 1-2 spsk. kommen, hvis man kan lide det

1. Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den yderligere i mindre stykker.

2. Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft og salt samt kryddernelliker, læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør.

3. Smag den så til med ribsgelé, lidt stegefedt fra anden eller flæskestegen og sukker og evt. lidt mere salt.

4. Lav gerne rødkålen, nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.

TIP Hvis man kan lide det, kan man smage kålen til med lidt brun kommen.

Skelund,  det kan da umuligt være price's opskrift,,  100 gr smør?  Jeg syns de plejer at sige riiiigeligt smør det kan da ikke være unden 1kg :-D

Del dette indlæg


Link til indlæg
kanonkongen skrev, for 10 minutter siden:

Hej @Lady Cherie

Sidste år blev jeg af min søster indviet i mormors hemmelige opskrifter. hele jule menuen. Så ja du må godt få den på rødkål med et twist, Vi har altid appelsiner i vores.

Ja hvad skal, du så bruge hehehe.

ja rødkål er en god ide at, købe :lol: ja Rema 1000 er den vi køber.sukker, eddike og økologiske appelsiner da de er usprøjtet og da det jo er til julemaden skal der 3 3,5 kanelstænger i. Skær rødkålen i strimler og giv sukker og eddike et opkog. ja indtil sukker er smeltet. Så skal du @Lady Cherie Presse saften ud af appelsinerne og komme saften i og appelsinskaller i lagen sammen med kanelstængerne. (det er så frækt og godt) :lol:

Lad det hele så koge op. Herefter tilsætter du rødkålen og lad den småsimre under låg, til den er mør (ca.1-1,15 time). Ja det var den hemmelige mormor opskrift.

Glædelig jul @Lady Cherie

KK

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg får et billede af @Lady Cherie som hemmelig mormor, uden pisk, men tilgengæld med gråt hår, rynker og et lille ternet forklæde og tøfler :-)

Glædelig Jul til dig @kanonkongen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Claesen skrev, Lige nu:

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg får et billede af @Lady Cherie som hemmelig mormor, uden pisk, men tilgengæld med gråt hår, rynker og et lille ternet forklæde og tøfler :-)

Glædelig Jul til dig @kanonkongen

LOOOOL @Claesen :lol::lol: Nu gav du mig billeder på nethinden da. 

Og glædelig jul til dig også 

KK

Del dette indlæg


Link til indlæg
kanonkongen skrev, for 3 minutter siden:

LOOOOL @Claesen :lol::lol: Nu gav du mig billeder på nethinden da. 

Og glædelig jul til dig også 

KK

Haha det var dælme også meningen, så jeg sikker på du får en Jul med let til et godt grin :-D husk ikke at tænke på ladyen når rødkålen er stoppet i munden, ellers er jeg bange for du taver den igen @kanonkongen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Claesen skrev, for 1 minut siden:

Haha det var dælme også meningen, så jeg sikker på du får en Jul med let til et godt grin :-D husk ikke at tænke på ladyen når rødkålen er stoppet i munden, ellers er jeg bange for du taver den igen @kanonkongen

Du har ihvertfald gjort, at Rødkål får en ny betydning i år hahaha :lol::lol: Og skal vist ikke kigge familien i øjnene når jeg spiser rødkål :lol:

Del dette indlæg


Link til indlæg

Forudser ny ting på Cheries menu efter jul :

rødkåls s/m  - smag cheries mislykkede forsøg på hjemmelavet rødkål, fra før modtagelse af opskrift.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Sniper123

Snipers Rødkål

Et rødkålshoved snittes fint (jeg bruger en skarp ostehøvl), den sauteres i en wok i en passende mængde smeltet smør.

Den tilsættes appelsinsaft af en økologisk appelsin, tillige med den revne skal.

Den får så lidt balsamico, honning og lidt ribssaft. Hvis den mangler syre justerer jeg med rødvinseddike. Hele tilberedningen sker i wokken.

Jeg kan godt lide kålen stadig er spændstig – så tilberedningstiden er en variabel af, hvor mør kålen skal være.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jamen hold da op....sikke en masse svar...gerne flere...Jeg syntes ikke helt jeg genkender "Min"

Og hvorfor skriver hun så det....

Jow jeg var jo MADorator på Logens resturant board hvor vi skrev anmeldelser af spisesteder rundt omkring, så når man var i en fremmede by...så kunne man lige kikke hvor man skulle gå hen..

Men der blev også efterspurgt på opskrifter på dit eller dat, og det var min rolle og skrive tak for anmeldelsen, ellr klaske folk en med grydesken, når der gik for meget ...."iiiiiiiih sikke en numse du har søde"....øvelsen gik på på resturantboardet at vi snakkede mad.

Og der fik jeg verdens bedste opskrift på rødkål af en....men den kan jeg jo ikke få fingrende i længre...øv

og I der drenge....jamen I må da gerne se jer for mig med rødternet forklæde osv....og intet andet på....der er jo varmt i et køkken :D 

ps...så er der lige et meget gammelt julebillede fra før jeg blev gråhåret og fik det rødternet forklæde på.... :D

jul-3.jpg

Redigeret af Lady Cherie

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Alkoholikeren

Måske den her hægs, meget klassisk

 

vh

Alkoholikeren, tidligere Ølmanden 

IMG_0878.JPG

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Sniper123

Hmm - du får forhåbentilgt held med din rødkål - min bliver perfekt :lol: - måske får den et islæt af letvendende damer - time will show.

Redigeret af Sniper123

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jamen hvad blev det så til med den rødkål....

Nu er jeg ikke så god til det med målbægeret, så alle mål er på slump...øjemål

Først noget smør i den store gryde...så sukker, smelte smelte, så salt og pebber...så kålen i...så fuld fart på klaveret,....nu et skvat Rødvins balsamico, og som min gamle mor altid gjorde, 2 store skefulde hjemmelavet jordbærsyltetøj, 1 hel appelsin i skiver....så var der nogen opskrifter der stod kanel i....så ryste lidt ud af posen og ned i gryden med det....nu duftet det meget af jul....rører rører, klaveret bulrert jo afsted, Så fat i rødvinen (jeg kan ikke li rødvin) men det kan rødkålen, så i gryden med den....!

Så skal der prøvesmages, efter den har dampet lidt under låg, med omrøring undervejs....imens man er i gang med dette vigtige erhverv, tager man sig et glas hvidvin, hiver hunden i halen og på andre måder har fortaget sig vigtige ting.

Nu starter man med at tage og lave en teskefuld og puster på,.......og lokker hunden til at smage på, for dernæst at studere om den falder om, eller den ser ud som den vil have mere, er det sidste tilfælde....så prøver man selv!

Imens man så smager til med divs. rødvin, salt, osv og rødvin...og balsamico og rødvin, så har man skruet ned på 1 på klaveret....

Når vi så er ved at være der...sådan med smagen og kålen er stadig lidt sprød, så kom den i kølekabet ....til vidrebehandling til juleaften

:D:D:D 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...